Уеб Дизайн СрядаЮли08 ,2020

Napred bg - един амбициозен проект

55855
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Napred bg - един амбициозен проект5.00 от 50 от общо 1 гласували.


2012г. в картинката на българския Интернет се появи едно ново българско нещо – търсачката Napred.BG.

С времето супер популярната търсачка Google стана твърде комерсиална и като такава започна да печели до толкова, че да може да разработи много други инструменти и приложения. Това отместване на фокуса от най-доброто, което може да бъде предложено като резултат за потребителите, за сметка на твърде многото реклами е осезаемо дори от самите потребители.

Това обаче отваря шансове за други, като екипа на Napred.BG, да излязат на бял свят със своите идеи и виждане за това как една българска търсачка трябва да действа. Най-важното за търсачката е, че тя не работи по предваретилно зададен алгоритъм както Google и много други. Към търсачката има няколко бутона, които ще улеснят търсенето Ви: „подобрено търсене”, „търси и попитай във Facebook”, както и някои тематични бутони. Бутоните са създадени с цел да улеснят Вашето търсене, дори когато знаете къде точно искате да търсите.

Например ако искате да търсите в Youtube кликвате върху бутона и търсите в Youtube. Това Ви спестява време, защото не се налага да чакате сайта да се зареди, за да потърсите това видео, което искате да гледате. И така само с един клик можете да търсите в най-популярните бази данни с видео клипове, филми, субтитри, картинки, социални мрежи и някои други популярни теми. Като цяло това е целта на екипа на Napred.BG – да има търсачка, която, освен че е разработена и поддържана от българи, да е и полезна, да пести време, да дава повече качество в резултатите, отколкото количество, и, разбира се, да продължава да се развива, като подобрява резултатите си и развива нови идеи за всичко това.

За да видите и изпробвате търсачката влезте в http://www.napred.bg, а за повече информация, интересни новини и други – потърсете страницата във Facebook или блога - http://blog.napred.bg/.