Уеб Дизайн СрядаСептември16 ,2020

Сканирани снимки за уеб сайт

125
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Сканирани снимки за уеб сайт0 от 50 от общо 0 гласували.


Обработка на сканирани снимки за уеб страница

Ако имате хубава снимка, без значение дали тя е на бебе, кола, куче, къща или друг ваш любим предмет, и искате да я покажете на уеб сайта си. Как ще бъде най-добре да я подготвите, преди на я качите в интернет?

Първо, трябва да имате снимката в цифров формат и в подходящ файл. Ако имате възможност поискайте да получите снимките на диск или друг цифров носител. В противен случай, ако те са на хартия, ще се налага да ги сканирате и прехвърлите към вашия компютър.

Промяна на размера на изображението

Повечето скенери се продават заедно със софтуер за фото-ретуш и когато сканирате изображение върху вашия компютър, то обикновено е прекалено голямо за една уеб страница, както и размера на неговия файл. Снимките трябва да бъдат не по-големи от 620 пиксела ширина и 460 пиксела височина, а размера на файла около 10-20 Kb.

Превръщане на снимка в JPEG

Използвайте вашия софтуер за фото-ретуш, за да запаметите снимката като JPEG. Снимките трябва винаги да бъдат във формат JPEG. Това запазва градацията на цветовете и ги кара да изглеждат по-добре. Също така, JPEG снимките почти винаги ще бъдат по-малки по размер на файла от една и съща снимка записана като GIF.

Записване или редактиране на снимка към уеб страница

Добавянето на снимка към вашата уеб страница, става по няколко начина. Ако вашият сайт е снабден с административен панел, то тогава вкарването на снимка към сайта става чрез бутон за качване на снимка и не е по-трудно от регистрирането ви в някой социален сайт или форум. Но ако нямате такава система за администриране, тогава ще трябва да качите снимката, физически, на директория към сървъра и да напишете съответен таг от HTML във сайта ви. Ако това ви се струва прекалено сложно, можете винаги да се обърнете към съответен уеб специалист, като услугата няма да ви струва скъпо.

Тествайте вашата страница след качването

Уверете се, че преди да изпратите URL страницата, със снимката, на вашите приятели или семейство, сте тествали връзката и сте сигурни, че изображението работи правилно без да съдържа грешки.