Уеб Дизайн СъботаАприл20 ,2019

МЕТА описание и Ключови думи

475
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
МЕТА описание и Ключови думи0 от 50 от общо 0 гласували.


МЕТА описание и Ключови думи

Има два МЕТА тага с особена важност за търсачките, МЕТА ключовите думи и МЕТА описанието, ползвате ли други МЕТА тагове, слагайте ги винаги след тези двата.

Отначало идеята на МЕТА ключовите думи е да дадът на ботовете на търсачките за какво е съответната уеб страница и по-доброто и позициониране в SERP. Скоро замисълът станал ясен на спамерите и те прекалявали с основната функция на МЕТА тага и търсачките трябвало да променят своите оценъчни алгоритми.

Така МЕТА ключовите думи изцяло загубили някогашните си предназначения за търсачките. SEO специалисти смятат, че този МЕТА таг e по-малко значим за търсачките от META description тага. Добрият начин да се възползвате от META keywords тага е да включите в него основна и второстепенна ключова фраза и няколко техни синоними.

Проверете дали МЕТА ключовите думи са се фокусирали върху съдържанието на страницата, а не върху целият ви сайт. Направете максимално релевантни за всяка страница поотделно  ключовите думи на сайта ви. Знайте че използването на твърде много еднакви ключови думи, търсачките смятат че се опитвате да ги спамите – и съответно ще има наказания.

МЕТА описание текст, който повечето търсачки и уеб директории ще показват под заглавието ви в техните страници с резултати.Ако не добавите никакво МЕТА описание в страниците си търсачката ще опита да създаде такова от вашето име ползвайки първите няколко думи от уеб страницата или ще даде откъс от текст чиито ключови думи съответсвуват на търсенето на потребителя. Не пропускайте - МЕТА описаниет към всяка от своите страници, тъй като откъсите от текста, които търсачката автоматично ще генерира, едва ли са най-подходящите в случая.

META Description тагът-кратък,информативен,и състоящ се от 25-30 думи. Ключовите думи и фрази трябва да са налични в вашия META Description таг.Така с МЕТА ключовите думи, МЕТА описанието трябва да е различно и подходящо за уеб страницата ви. МЕТА описанието в т.нар. Snippets (откъси, отрязъци). Ползата от тези snippets е в това, че ако са съставени по интересен начин, те определено могат да доведът до известно количество допълнителен трафик. Затова META description тага трябва да бъде написан така, че да провокира интернет потребителите да кликат върху линка, към който е съответния snippet.