Уеб Дизайн НеделяМай31 ,2020

Плътност на ключови думи

478
com_content.article
(1 глас, оценка 5.00 от 5)
Плътност на ключови думи5.00 от 50 от общо 1 гласували.


 

Плътност на ключовите думи

Първия от четирите основни критерии за оценка на съдържанието - Keyword prominence ,вторият е особено важен ключов параметър за оценка на съдържанието -  Keyword density - плътност на ключовите думи.

Параметърът e измерител за процентовото съотношение между броят на ключовите думи в един документ спрямо общият брой на думите в него. Постиженията в SERP на Гугъл – са еквивалентни на процента - думите в една уеб страница, които се припокриват с ключовите думи, които са използвани за намиране на търсеното от потребителя.

Keyword density

Показателят Keyword density е синтетично завишен при натъпкано с ключови думи съдържание - Keyword stuffing и ще бъде отчетен за спам от търсачката. Гъстотата на ключовите думи и тяхната “тежест” е измерител за това как често може да бъде открита една ключова дума в различните части от една уеб страница – анкор текстове, заглавие, HEAD секция, видим текст в съотношение с останалите думи в тази страница.

Показателя плътност на ключовите думи той представлява математическо съотношение,предвид от вида на самата ключова дума.Например,ако е една Single word keyword, нейната плътност ще е доста по-ниска, освен ако тя се състои от две или три ключови думи. Нейната плътност на дадената ключова дума = броят ключови фрази <думи> по Честотата на решаващата дума или фраза.

Искате ли да увеличите стойността на показателя плътност на ключовите думи, трябва да предприемете едно от следните две неща:

  • Изпълвате съдържанието с достатъчно ключови думи или фрази,като внимавате да не са много повече от необходимото
  • Смалявате количеството на самото съдържание, като променяте съотношението на ключовата дума спрямо общото съдържание.

Всички се интересуват от точни цифри, и най-вече от въпроса:

Каква трябва да е гъстотата на ключовите ми думи за да се класирам топ в Google

SEO не е точна наука като математиката, ще се опитам да Ви предам опита ми добит за три години SEO оптимизация, но не взимайте всичко дословно, а по-скоро за да си сверите часовника.

Някога се препоръчваше да нагласите гъстотата на ключовите си думи на 5-10% от общия брой думи в съответния текст.

Моя съвет: Това вече почти не действа в Google. Не губете време за това, а го използвайте за да пуснете нови 5-10 линка към сайта си! Това ще покачи класирането ви в търсчките много повече.