Уеб Дизайн СъботаМай30 ,2020

Подготовка и предложения при подбор на ключови думи

476
com_content.article
(2 гласа, оценка 5.00 от 5)
Подготовка и предложения при подбор на ключови думи5.00 от 50 от общо 2 гласували.


Подготовка и предложения при подбора на ключови думи

След определянето на ключовите думи е време да се направи,предварителен подбор на ключовите думи. Препоръчително е тази стъпка да предхожда избора на домейн име, копирайтинга и компилирането на съдържанието - за да е възможно получаването на контента кллючовите думи за всяка страница.

Това е оптимален вариант - неприложим, но ако спазвате препоръките –изучаването трябва да е стъпка преди същинското действие. Подбора на ключови думи има за цел да се състави т.нар. семантично ядро. Ядрото е подбор на максимално релевантни ключови думи, срещу съответната онлайн ниша и таргет аудитория.

Този подбор ще даде възможността да направите кошница с ключови думи. Тя е базата до която по-късно се възползвате и от там подбирате кляючови думи, с които ще оптимизирате сайта си. В крайна сметка списъкът с ключови думи се предвижда да съдържа от 5 до 20 предложения за всяка от вашите страници.

Подготовката за избор на ключови думи е желателно да включва преброяване и оценяване на два параметъра –брой дневни търсения иконкуренция.Така може да сте убедени че сте взели оптималните ключови думи за вашят уеб сайт. По разнообразни варианти–ключовите думи се подбират от платени или безплатни инструменти и различни уеб базирани услуги.

Следващ начин са ръчно извлечените думи от уеб сайтове на конкурентите, които са в топ 10 позиции в SERP. Без значение от факта, метода за избор на ключовата дума, трябва да се тръгва с една дума или фраза – ключова за всяка страница и така до постепенното им увеличение.

Безплатни тулове, са на адрес - www.goodkeywords.com, сред платените инструменти е www.wordtracker.com. С голямо задоволство мога да ви съобщя че би било добре да проучите основните ключови думи на конкурентните-вам опоненти. Използвайте търсачката в Гугъл и напишете вашата стратегическа –ключова дума – вие ще изкарате списьк с резултати, отворете един по един първите 10 през уеб браузъра си, цъкнете с десният бутон на мишката из индексната страница на дадения избран сайт и изберете View HTML -намерете из сорс кода на страницата за МЕТА таг от вида:

Това са думите,които съответният уеб сайт ползва таргетирайки своята потребителска аудитория. Тагът с ключовите думи се намира сред първите редове от сорс кода на сайта. В раздела с съдържанието на МЕТА таг (CONTENT=”ключова дума 1, ключова дума 2,…) са всички ключови думи за които тази страница се бори за максимални позиции. Преглеждайки този списък е възможно да ви хрумнат идеи за допълнение на своята кошница с ключови думи.

Важно в случая е че списъкът с ключови думи да се оценят по два критерия: конкуренция и брой дневни търсения.