Уеб Дизайн НеделяМай31 ,2020

Какво е уеб дизайн?

468
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Какво е уеб дизайн?0 от 50 от общо 0 гласували.


Какво е уеб дизайн?

Уеб дизайн се използва като общ термин за описание на всеки от различните задачи, участват в създаването на уеб страница. По-конкретно, той се отнася до работни места фокусирани върху изграждането на предния край на дадена уеб страница. Мрежата се състои от безброй страници, представяне на информация чрез използване на различни технологии и свързани помежду си с хипервръзки.

Има два основни аспекта на всяка уеб страница намерени на интернет. Първата е, че представянето на потребителя да взаимодейства с обикновено визуално, а втората е обратно в края, който включва информация за не-човешки браузъри. Основният език за маркиране, използвани да се каже на браузъра как да се представят информация, се нарича HyperText Markup Language (HTML). А по-строги версия на HTML е широко използван, известен като Разширения Hypertext Markup Language (XHTML).

С използване на HTML или XHTML, всеки уеб дизайнер е в състояние да се каже на браузъра как дадена уеб страница трябва да се появи. През последните няколко години е имало за да даде тласък за отделяне на основната структура на уеб-страница (с HTML) от визуалното представяне на обекта (като се използва листове с каскадни стилове или CSS).

Този подход има редица значителни ползи както в краткосрочен и дългосрочен план,и набира популярност като времето прогресира. От техническа гледна точка, действието на уеб дизайна може да бъде доста трудно. За разлика от по-традиционните печатни медии, HTML има редица променливи фактори. Да започнем с това, че не всички браузъри, тълкуват HTML в съответствие със стандартите, създадени от въвеждането на стандарта орган - World Wide Web консорциума, известен също като W3.

Това означава,че докато една част от уеб дизайн ще се появи като проектант желае в един браузър,тя може да изглежда напълно различно в друга.Има многобройни поправки и работата arounds да се опитат да заобиколят браузър конкретни грешки,но то е крехко бизнес в най-добрия.

Друг основен ограничаващ фактор на уеб дизайна е на множество формати на даден сайт може да се разглежда инча. Докато графичните дизайнери знаят точно колко голям е лист хартия за печат са те ще бъдат един уеб дизайнер трябва да представляват различни размери на монитора, различни настройки на дисплея, и дори за браузъри, за не зрящи!

Комбинирани, тези опасения често оставят уеб дизайнерите да се борят, за да включат достатъчно динамизъм и да направят уеб страницата с привлекателни за редица браузър размери, като същевременно създаде оформление статични достатъчно, за да даде възможност за използване на изображения и други непременно с фиксиран размер компоненти.

В допълнение към XHTML и CSS, уеб дизайнери често използват няколко бази от данни езици, да се даде възможност за повече динамика и интерактивност на техните уебсайтове. Макар че е полезно при по-малки сайтове, базите от данни езика станаха виртуална необходимост на всеки сайт представяне огромни количества данни.

Някои от най-популярните езици за "динамичен" уеб дизайн включват ASP, PHP и ColdFusion. Macromedia Flash също така дава възможност за друг вид на уеб дизайна и е много популярна сред много уеб дизайнери. Възможностите за уеб дизайн са практически неограничени, въпреки че в един момент са доста ограничени от границите на самия браузър. С навлизането и гъвкавостта на Флаш и други вградени технологии, тези граници са били отстранени, но всички, позволяваща гъвкавост и динамика, са предизвикателства на въображението на всеки, интересуващ се от уеб дизайн.