Уеб Дизайн СрядаДекември11 ,2019

Решаване на проблеми в уеб дизайна

124
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Решаване на проблеми в уеб дизайна0 от 50 от общо 0 гласували.


Чести проблеми в уеб дизайна

Понякога, грешките  при изработката на вашия уеб дизайн, могат да бъдат доста фрапиращи и разочароващи. Има грешки, за които е много трудно или почти невъзможно да се установи тяхната причина, независимо по-колко часа за анализ отделяте. Затова съществуват няколко метода и препоръки, имащи за цел да ви помогнат при целия процес на работа.

Проверка на  HTML код

Когато имате проблем със своята уеб страница, първото нещо, което трябва да направите е, да валидирате HTML кода. Има много хора, които използват методи за автоматично валидиране на всяка страница. Но дори да нямате навика за това, е добра идея да се провери валидността на вашия HTML, когато имате текущ проблем с кода. Това ще ви гарантира типа на грешката, която причинява проблема.

Проверка на CSS

Следващата най-вероятна причина за проблеми при вида на страницата е CSS. Валидаторите на CSS притежават същата функция за анализиране, както и за вашия HTML код. Ако има друг тип грешки, те гарантират, че вашия CSS е правилно кодиран и причините за проблемите вероятно са другаде.

Проверка на JavaScript и други динамични елементи

Както при HTML и CSS, ако вашата страница използва JavaScript, PHP, JSP, или други динамични елементи, трябва да сте сигурни, че те са валидирани и също функционират добре.

Различни браузъри

Проблемът, който виждате, може да е резултат от интерпретирането на уеб браузъра ви. При всеки браузър може да пробвате визията на сайта си, а също и да се допитате за разрешаването на определени грешки, присъщи за него. Например, ако знаете, че проблемът се случва само при IE 6 или 7, може да създадете CSS, за заместване на стила на страницата при този браузър, в случай че не можете да отстраните проблема.

Опростяване на страницата

Ако валидирането на HTML и CSS не помогне, тогава трябва да ограничите страницата, за да намерите проблема. Най-лесният начин да направите това е да изтриете части от страницата, докато остане само грешната част. Трябва също така да отрежете CSS по определен и сходен начин.
Идеята на опростяването не е, че ще пуснете страницата само с фиксираната част, а по-скоро ще можете да определите каква е причината за проблема и след това по-лесно да го отстраните.