Уеб Дизайн СрядаАприл24 ,2019

Развитие и проблеми на уеб дизайна

469
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Развитие и проблеми на уеб дизайна0 от 50 от общо 0 гласували.


Развитието и проблемите на уеб дизайна

Като допълнителни елементи у уеб дизайна се включват - интерактивни флаш анимации, използване на стилове (CSS), оптимизиране на кода за интернет търсачките и т.н..

Компютърно генериран хипертекст чрез изпълнявани на сървъри програми или скриптове прибавя повече възможности към стандартните уеб страници, при това са използванни база данни чрез тези програми и скриптове информацията от тях се преработва в подходящо и се визуализира като уеб страница.

Страници ползващи и разчитащи най-вече на програми и скриптове намиращи се на отделачен сървър се наричат уеб базирани приложения-като целият програмен код е на отдалечен сървър, страниците се използват само за интерфейс на отговорите от заявките, както и за подаване на нови такива. Дизайнерите приемат уеб дизайна за еквивалент на графичния дизайн в печатните издания и се придържат да създават еднакви уеб страници за всички.

Уеб дизайнът в концепцията си много се различава от печатната реклама, където има точен размер на хартията и всичко трябва да бъде направено точно до милиметър. Грешно е да бъде използван такъв подход при уеб дизаина предвид че изходното устройство не е предварително известно,дадения посетител може да визуализира страницата чрез съшият браузер като този, който я е създал, но може да използва различен софтуер за визуализация, препоръчително e уеб страниците да се създават като такива, и да се спазват нормите за тях, а не да се произвеждат за да имитират печатни издания.

Конфликтът между използваемост (usability) и оптимизиране за търсачките в интернет.

Дизайнерите на графика считат че най важното при уеб страниците, е това как изглеждат, но консултантите оптимизиращи уеб страниците за търсачките отстояват че е най важно сайта да се позиционира добре в търсачките – максимално добре. Разбира се е важно една уеб страница да бъде намирана по-лесно чрез интернет търсачките, ако не бъде намирана от никого то тя е ненужна за клиентите, но ако даден сайт не е оформен графично намирането му не би било смислено ако няма ясна информация за клиента.