Уеб Дизайн ВторникАприл23 ,2019

Красотата и простотата в Уеб дизайна

471
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Красотата и простотата в Уеб дизайна0 от 50 от общо 0 гласували.


Уеб дизайна е в красотата и простотата

Големите уеб дизайни са като големи шрифтове: някои от тях, като розово дърво поставят личността на каквато и съдържание да се прилага към тях. Други, като шрифта Helvetica, избледняват на заден план (или се опитват да избледнеят), магически с подкрепата на каквото съдържанието предвижда. Ние можем да поспорим дали утре Helvetica наистина ще е най-неутрален.

За какви уеб дизайни това е така? За едни това е бялата тема "Douglas Bowman's Minima"- темплейта за Blogger, използван от буквално милиони писатели и всеки се чувства като че ли той е бил проектиран за всеки от тях поотделно. Това е голям проект.

Големите уеб дизайни са като големи сгради. Всички офис сгради, имат отличителни белези, имат лобита и бани, стълбища и други. Уеб сайтове имат твърде много за да споделят те общи черти. Въпреки че дизайна на голям сайт е обикновено напълно индивидуален, той също е много подобен на други дизайни на уеб сайтове, които изпълняват подобни функции. Същото се отнася и за много списания и оформления на вестника,които се различават от баналното списания и вестници оформления с фините детайли. Малко празнуват новото оформления на списание, все още милиони съзнателно или несъзнателно ги оценяват и никой не изразява съжаление, че те не са плакати.

Неопитния или недостатъчно внимателен уеб дизайнер се оплаква, че твърде много сайтове използват таблици, твърде много сайтове използват колони, твърде много сайтове са голи. Усилията да се избегне boxiness (да приличат на кутии) са около от 1995 г. насам и понякога успешно, те са най-често произведени естетически и нещастни, с ненужно неизползваем дизайн.

Опитният уеб дизайнер е както и талантлив режисьор вестник изкуство, признава че много работи по проекти, и че уеб сайта ще има хедър, заглавие, странични колони и футър. Неговата работа не е да се вайка за нововъзникващите общи черти на уеб сайтовете, но и да ги използва за създаване на уеб страници, които са с отличителна черта, естествено, чисто и целесъобразно, едва доловимо запомнящо се и тихо, но безпогрешно ангажиращи потребителя посещаващ сайта.

Ако дизайнера постига всичко това при използването на информация, работата му ще бъде красива. Ако не всеки оценява тази красота - ако не всеки разбира уеб дизайна - после нека не плаче за този или онзи уеб дизайн, включително и тези, които не могат да виждат.