Уеб Дизайн ЧетвъртъкДекември12 ,2019

Уеб дизайн и Разбирателство

474
com_content.article
(0 гласа, оценка 0 от 5)
Уеб дизайн и Разбирателство0 от 50 от общо 0 гласували.


Уеб дизайн и Разбирателство

Ние добивамe по-добър дизайн, ако разбираме нашата среда. Но дори и в този късен час много културни хора не разбират уеб дизайна. Сред тях може да се намери някои от най-изтъкнатите ни културни лидери, включително и няколко, които притежават задълбочени хватки на проектиране освен когато се отнася до интернет.

Някои които не разбират от уеб дизайн, независимо че имат работа за създаване на уеб сайтове или контрол на уеб дизайнери и програмисти. Други, които не разбират от уеб дизайн все пак са натоварени с това за професионалната оценка от името на останалите от нас. Тези, които разбират поне правят най-много шум. Те са тези водещи такси, slamming врати и хвърлят пари на всички неподходящи хора и неща. Ако искаме по-добро местоположение, по-добра работа и по-добре информирани клиенти, трябва да се образоваме започвайки с нас самите.

Трудно е да се разбере уеб дизайна, когато не се оправяте в интернет.

И това е трудно да се разбере в Мрежата, когато тези, които си плащат да им се обясни или не да го получи или са длъжни по търговски съображения за подтискане на някои от това, което знаят, подчертаващи Barnumesque по брилянтен начин. В медиите прекалено често се получава това погрешно. Твърде много интернет журналистиката следва парите; твърде малко обхваща изкуството и идеите. Водени от редакторите под натиск от издателите притеснени за изчезващите рекламодатели,дори журналистите,които разбират от уеб прекарват по-голямата част от времето си да пише за сделки и цитира dealmakers.

Много направиха това, дори когато те са цитирали изявлението на очевиден самостоятелно обслужване и нелеп подобни Закона Zuckerberg's. Това че Zuckerberg не е новина, а това, че бизнесът не е от скучаещи журналисти. Но с акцент върху онлайн бизнес с изключение на всичко друго е като отчитане на сделки с недвижими имоти, докато игнорира архитектура. И един гуми на една dimensionalism новини разказ.

През 1994 г. в интернет беше странно и приличащо на дивата природа. В '99 беше kingmaker, през '01, беше бюста. В 2002, новини и блогове за фолк и чалга, през 2004, изпотени гости блогъри на Си Ен Ен обясниха как граждани журналисти бяха преоткрили новините и демокрацията и да се определи кой спечели президентските избори тази година. Както абсурдните прогнози умират нелепо - от смърт, тогава никой не подава оставка от новините, те просто хвърлят нова линия във водата - като маркетинг вместо лозунг, който е пиян. След десетилетия на новини commoditization, което е удивително е колко много добри репортери все още са там, и колко много се опитват да определят точна информация пред обществеността.

Уеб новини

Понякога можете да го чуете почти под рева на гротеската и извънредните новини. Устойчивият кръг на самостоятелното отношение Новините от медиите не са единствените, които получаваме погрешно. Професионални асоциации погрешно предават всеки ден, и често завършват с годишен фестивал. Всяка година, реклама и списания дизайн и професионални организации притежават конкурси за "нов медиен дизайн" съдени от победителите от състезанията миналата година. Това те го наричат "нови дизайн среди".

Въпреки че има и изключения, в по-голямата част от създателите си за спечелване вписванията ще видите в интернет като средство за реклама и маркетингови кампании, в които потребител, притежаващ пасивен опит се опитва да създава Flash и видео съдържание. За активните потребители има игри, но това, което си мисля е че на активните в Мрежата потребители употребата е ограничена до кликване върху "Digg this Page" бутона.

Спечелилите уеб сайтове изглеждат баснословни като екранни снимки в гланциран едногодишни дизайн. Когато станат победители съдиите, те възнаграждават работата като своя собствена. Така уеб сайтове, които се държат като телевизията и изглеждат добре между хедъра и футъра продължават да биват създавани и поколения от клиенти и художествени ръководители мислят, че нещата им са върха и крема на уеб дизайна.

Критици на дизайн.

Да, има, даже прекалено много. Хората, които имат опит при печатните медии може да бъдат по-малко критични когато оценяват някой уеб дизайн. Техните критични факултети, полирани до съвършенство по време на кърнинг войни, разбиваме на парчета срещу барикадите на нашата професия. Колкото по-малко сложни дизайни плачат за наша сметка, че ние сме остана с грозни шрифтове. Те се чудят на глас как можем да се наслаждавате на работата на носител, който ни предлага по-малко от абсолютния контрол над всеки атом на визуално преживяване.

Кои са те тайно се питам дали не сме реално дизайнери. (Те подозират, че ние не сме.) Но това са юноши, дизайнът и бъдещи студенти критици. Техните мнения са главно от интереса на своите преподаватели, и един се моли те са добри. По-сложните критики разбират, че в Мрежата няма печат и ограничения, които са част от всеки проект на дисциплина. Но дори и тези eggheads понякога ще умрат измамени от теста. (Аз лично го направих, въпреки че отдавна и стриктно се смея на такива неща.)

Къде са шедьоврите на уеб дизайна, тези критици плачат още за тях. Google MAPS (Гугъл Карти) може да бъде като представител На нашата епоха както Мона Лиза е на Leonardo и като блестящ, по свой начин-много отговаря на нас като отговор, но може и да не отговарят на представите на дизайн критика.